Hola, som un pot d’olives i fa 15 anys que estic a l’abocador de Milà.

botil-olives

15 anys pot semblar poc, però us puc assegurar que per a mi és una condemna. No sé si ho sabeu, però puc estar fins a 4.000 anys o més a degradar-me. Fa poc em van dir que en algunes tombes egípcies havien trobat restes de vidre!
Vaig néixer de la barreja d’altres envasos de vidre, i abans de ser un pot d’olives vaig ser un pot de melmelada, un pot d’espàrrecs i un pot de tomàtic fregit. Mai he entès què va passar aquell dia que vaig anar a parar a un contenidor de fems. Jo sempre m’havia sentit segur amb el meu destí perquè a l’etiqueta del pot de vidre sortia el famós punt verd. “Eh, eh, què fas? Som reciclable, puc tenir una segona vida! De fet, en puc tenir moltes! No em tiris, no em tiris!”, però no em van sentir… I quinze anys després som aquí, veient com cada dia altres residus com jo arriben a l’abocador de Milà sense poder tenir cap futur.
Nosaltres no podem decidir, tu sí. #DecideixReciclar

Comparteix a les xarxes socialsShare on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0