Segur que alguna vegada t’ho has demanat…
Doncs el vidre que diposites al contenidor verd és recollit i portat a la planta de reciclatge de Milà. Allà es diposita en contenidors i s’envia en vaixell a una planta de reciclatge de vidre que hi ha a la localitat de Bunyola (Mallorca). Fa pocs dies, alguns representants del Consorci de Residus de Menorca, de Ecovidrio i de la PRIM ens vam desplaçar fins allà perquè ens expliquessin quin és el procés per reciclar el vidre que generam a Menorca.

DSC_0470

El primer que es fa és separar els anomenats impropis, és a dir, tot allò que no és vidre i que, per error o desconeixement, s’ha dipositat al contenidor verd.

Els elements metàl·lics es retiren de forma mecànica mitjançant uns potents imants i manualment es retiren els plàstics (bosses, envasos, taps…).


(Fixeu-vos com boten els taps metàl·lics!)

Un cop net d’impropis, el vidre es tritura i passa per uns separadors òptics, que detecten els fragments que no són vidre (com la porcellana, el cristall…) i els treuen del circuit.

El vidre net i triturat es converteix en calcina, una pols fina que se sotmet a temperatures elevades en un forn, juntament amb arena, hidròxid de sodi i pedra calcària.

DSC_0464

Així, queda llest per poder fabricar productes nous! Aquesta calcina provinent del vidre reciclat a Menorca va a empreses vidrieres de Catalunya, que produiran nous envasos de vidre, els quals tindran una segona vida a casa nostra.

DSC_0494

Tu sí que pots decidir, decideix reciclar!

Comparteix a les xarxes socialsShare on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0